„Klubrádió
A lényeg

Rogán kabinetfőnökét nem említi a Schadl-ügy vádirata

5/12/2022 07:20

A lehallgatások és a nyomozás szerint a számos bűncselekménnyel vádolt Schadl György, aki még mindig  a bírósági végrehajtói kar elnöke, egyetemi vizsgákat intézhetett Nagy Ádámnak, aki Rogán Antal propagandaminiszter kabinetfőnöke, kék villogóval járt és ki akart rúgatni egy bírót, ebben az ügyben ráadásul még vezető bíróval is találkozott. A 24.hu szerint azonban ezekről egy sor sincs a vádiratban, amit az ügyészség állított össze.

Schadl György a végrehajtói kar elnöke törvény módosítást is el tudott intézni, hogy minél hamarabb ki lehessen költöztetni bajba került embereket az otthonukból, ezeket az ingatlanokat aztán "fillérekért" szerezték meg a végrehajtói kar tagjai és olyanok, akik közel voltak/vannak a tűzhöz, de emellett Schadl György számos dolgot intézett kormányzati politikusoknak.

A 24.hu a Központi Nyomozó Főügyészség hétpontos vádiratára hivatkozva azt írta, hogy a Völner Pál volt igazságügyi államtitkárt és társaikat is érintő ügyben "több olyan súlyos részlet is kimaradt, ami a nyomozati iratokban még szerepelt".

Például egyetlen szó sem szerepel Nagy Ádámról, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal kabinetfőnökéről, akinek a lehallgatások szerint a jogi diplomához szükséges vizsgák teljesítésében segített a súlyos bűncselekmények miatt jelenleg is rácsok mögött ülő Schadl. A nyomozás szerint pedig Schadl többek között a Pécsi Tudományegyetem dékáni hivatalának vezetőjével, Kovács Bélával egyeztetett a vizsgáiról.

Azért is különös, hogy Nagy nem szerepel a vádiratban, mert egy tanársegéd a vizsgáztatási jogát az eset után felfüggesztették, és Mészáros Pál Emil is azt mondta, hogy nagyon megbánta, hogy szívességet tett. A Pázmányon és a szegedi tudományegyetemen is ügyeket intézett Schadl, de erről sincs szó a vádiratban, ahogy kimaradt az is, hogy egy bíró ellen bosszúhadjáratot indított, és ennek sikerességéért még a Fővárosi Törvényszék elnökével, Tatár-Kis Péterrel is egyeztetett. Az ügyészség arra hivatkozva, hogy az ügy folyamatban van, nem válaszolt a lap kérdéseire.