„Klubrádió
A lényeg

Pozitív tartalmú beszámolókat, sikertörténeteket várnak az iskoláktól a tankerületek

27/01/2023 07:59

| Szerző: Klubrádió

 A Szombathelyi Tankerületi Központ januártól minden héten adatszolgáltatást kér az intézményekben folyó, „a nevelő-oktató munkához kapcsolódó pozitív tartalmú eseményekről, amelyek esetleg a sajtóban is megjelenhetnek”. Példákat is hoztak arra, mit várnak el: versenyeredményekről, kitüntetésekről, egyéb elismerésekről, pedagógia-szakmai sikerekről, fejlesztésekről szóló jelentéseket, de szívesen fogadnak egyes tanulókat, kollégákat érintő, pozitív visszhangú történésekről, vagy az iskolák közösségi, művészeti aktivitásához köthető híreket is – írja a Népszava.

Mindeközben országszerte sztrájkolnak a pedagógusok, egy szombathelyi iskolában a tanárok kétharmada szüntette be a munkát. A Népszava információi szerint a Ceglédi Tankerületi Központban is a fentihez hasonló tartalmú megkeresést kaptak az iskolák, azzal a kiegészítéssel, hogy a "hétfőnként lejelentett események" lehetnek közelmúltbeli, az adott héten megvalósult, vagy jövőbeli, egy hónapra előre vetíthető események is.

Pedagógusok demonstrációja Budapesten
 
Pedagógusok demonstrációja Budapesten. MTI/
Bruzák Noémi
 

A lap érdeklődésére a Klebelsberg Központ ezt írta: "szeretnénk, hogy a Tankerületi Központok fenntartásában lévő intézmények sikereit, eredményeit is megismerjék az olvasók. Szeretnénk, ha pozitív hírek is jelennének meg az iskolákkal kapcsolatban, hiszen büszkék vagyunk arra, hogy milyen színvonalas szakmai munka folyik a tankerületi intézményekben".