„Klubrádió
A lényeg

110 millió forint jutalmat kaptak a tankerületi vezetők, azok is, akik tanárokat rúgtak ki vagy fenyegettek

22/11/2022 14:07

| Szerző: Klubrádió

"A közoktatás bürokratikus fenntartói szervezetének vezetői úgy kaptak 1 és 2,5 millió forint közötti (év végi) »motivációs elismerést«, hogy a tankerületükben dolgozó pedagógusok semmiféle év végi jutalmat nem kaptak" – írta Tóth Endre, a Momentum képviselője a Facebookon. 

Az ellenzéki politikus hozzátette: "Ez az igazságtalanság egyébként nem is elsősorban a jutalmat kapó tankerületi igazgatók vétke, hanem azoké a kormányzati vezetőké, akik a jutalmak kiosztásáról döntöttek, azok kifizetését jóváhagyták."

Majd felsorolta: "Az oktatásért ebben az időszakban Kásler Miklós emberminiszter felelt, a köznevelési államtitkár Maruzsa Zoltán, a tárca parlamenti államtitkára Rétvári Bence volt már akkor is, a Klebelsberg Központot pedig Hajnal Gabriella vezette, csakúgy mint most."

A miniszter azóta 12 milliós végkielégítést, az államtitkárok 4 milliós, a Klik elnöke pedig 1,7 milliós motivációs elismerést kapott. "Úgy tűnik, mindenki teljesítménye jutalmat érdemel a közoktatásban, csak a tanárok kénytelenek beérni a megalázó fizetésükkel" – fogalmazott Tóth Endre.

Az összes tankerületi igazgató motiváció elismerésének összege 110 millió forintra rúg – közölte.

A polgári engedetlenségben részt vevő tanárok több tankerületben fenyegető levelet kaptak, egy helyen pedig kirúgták őket.

(Kiemelt kép: tüntetés a belső-pesti tankerületi központ előtt)