„Köszönjük
A lényeg

Máris levelet kaptak a tankerülettől az engedetlen tanárok a Karinthy Gimnáziumban

6/10/2022 15:25

| Szerző: Klubrádió

A tankerület a Karinthy Frigyes Gimnázium igazgatóját bízta meg, hogy adja át a polgári engedetlenségben résztvevő tanároknak szánt leveleket. A gimnázium pedagógusai azonban nem voltak hajlandók átvenni a leveleket. Péntek reggel közösen mennek a tankerületi központhoz.

Behívatták a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium igazgatóját a Külső-Pesti Tankerületi Központba, miután a középiskola 24 tanára szerdán polgári engedetlenségi akcióban vett részt – posztolta az intézmény egyik tanára, Berta Beáta.

Berta azt írta, Hutai László iskolaigazgatót csütörtökön hívták be a tankerületi központba, ahol Rábel Krisztina tankerületi igazgató átadott neki 24, névre szóló levelet. Ezeket át kellett volna adnia a címzetteknek – vagyis a polgári engedetlenségben részt vevő tanároknak – ők azonban a borítékokat arra hivatkozva nem vették át, hogy az ő munkáltatójuk nem az igazgató, hanem maga Rábel Krisztina.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a levelekben mi áll. Az iskolában egyébként párhuzamosan zajlott sztrájk és polgári engedetlenség – az utóbbiban részt vevő tanároknak küldték a leveleket.

Az iskolánál zajló szerdai akcióról videó is készült:

A Karinthy tanárai bejelentették, péntek reggel 8 órakor elmennek a tankerület elé, hogy személyesen Rábel Krisztinától vegyék át a levelet.

Szerda reggel több ezer ember alkotott óriási élőláncot Budapesten és több vidéki városban a pedagógusok világnapján így demonstrálnak a tanárok, a diákok és a szülők az oktatásért. A kiállások egész nap folytatódtak, majd este előbb a Margit hidat foglalták el a tüntetők, utána pedig a Kossuth téren tartottak szolidaritási koncertet és nagygyűlést.

(Forrás: hvg.hu, TV18)