„Klubrádió
A lényeg

Többmilliós prémiumokat fizettek ki a Klebersbergnél 2021-ben

5/09/2022 11:08

| Szerző: Klubrádió

Fejenként átlagosan bruttó 2,2 millió forintot osztottak szét az intézmény 15 vezetőjének 2021-ben – derült ki a momentumos Tóth Endre, miután több mint fél éven keresztül húzták az adatigénylésére adott választ.

Összesen 34 millió forint jutalmat adtak tavaly novemberben a Klebelsberg Központ 15 vezetőjének, ami fejenként átlagosan bruttó 2,2 millió forintot jelent. Az állami iskolákat fenntartó hivatalban további 77 dolgozó kapott extra pénzt, a vezetőkkel együtt 97 millió forintot – írja a 444.

Ez a momentumos Tóth Endre adatkérése nyomán derült ki, igaz, a Klebelsberg Központ hónapokon át húzta a válaszadást.

A politkus a Facebookon közzétett posztjában arra is kitért, hogy a szervezet nem igyekezett a válaszadással. "Több mint fél évig titkolta a Klebelsberg Központ a milliós vezetői jutalmakat, de végül sikerült kiderítenünk, hogy pontosan mennyi pénz osztottak szét a tankerületi vezetők és dolgozók között."

A tankerületekben történt jutalmazásról nem derült ki sok információ, ezek közül egyedül a Dél-Budai Tankerület küldött érdemi választ. Az ő esetükben is tekintélyes összegek kerültek kiosztásra, noha a központtal összevetve nem rúghattak labdába. 41 fő kapott motivációs elismerést, összesen közel 20 millió forintos értékben. A 9 vezető átlagosan 727 ezer forintot vihetett haza.

Az nem derült ki, hogy a tankerületi igazgatók és Klebelsberg Központ elnökének pontosan mekkora volt a jutalma.