„Klubrádió
A lényeg

Pankotai Lili: Én nem határolódok el tőlük. Értük is csináltam

27/10/2022 11:17

Interjút adott Pankotai Lili, aki a hétvégén verset mondott az október 23-iki tüntetésen. Azóta a kormánypropaganda a célkeresztbe vette a 18 éves lányt, akit legutóbb Hoppál Péter kormánypárti képviselő egy hosszú levélben gyalázott, bár mint írja, a szöveget mint ő írta, mindenesetre egyetért vele, amelyben ilyeneket ír egy "névtelen tanár": És te most meleg nyálban egyesülsz ezeknek a hősöknek a gyilkosaival! 

 
Pankotai Lili
 

 

Pankotai Lili a Telexnek azt mondta, már márciusban is elmondta ugyanezt a versét egy Slam Poetry-esten, és most, hogy "ősszel elindultak a tanártüntetések, úgy éreztem, itt van az ideje, hogy megosszam a márciusban készült videót az oldalamon". A videó eljutott Molnár Áronhoz, a noÁr Mozgalom alapítójához, megkereste a lányt, aki igent mondott.

Magát lámpalázasnak mondja, de "az ottani hangulat elfeledtette velem ezt az egészet". Azért lépett fel, mert elege van, mondta, "már úgy érezzük, nincs más eszköz, csak az, ha utcára megyünk, és felhívjuk magunkra a figyelmet. Ez már nem egy-két embert érint, ez egész Magyarországot érinti, sőt, a most születendő gyermekek jövőjét is érinti, ezért kimondottan fontos az oktatásért kiállni".

Szerinte ha a tanáraik is kiállnak az ügy mellett, akiknek bajuk is lehet belőle, akkor ő is vállalja a következményeket. Bár ennyire szélsőséges reakciókra nem számított: Nem lepődött meg "bizonyos újságírókon és bizonyos hírportálok véleményén. Persze a szélsőséges vélemény pozitív visszajelzést is jelent, mert arra sem számítottam, hogy ennyien mellém állnak. Negatív oldalról pedig arra nem számítottam, hogy ennyire mocskosak lesznek a kommentelők".

A vasárnap óta történtekről, a családjáról, a tanárok és az iskola fogadtatásáról, az igazgató elhatárolódásáról is beszél, de azt olvassák a Telexen.