„Klubrádió
A lényeg

Elhatárolódott iskolája a tüntetésen slamelő pécsi diáktól

24/10/2022 11:34

| Szerző: Klubrádió

Elhatárolódott iskolája a tüntetésen káromkodva slammelő diák felszólalásától.

A hétvégi, október 23-ai szolidaritási tüntetésen több felszólaló mellett egy pécsi diák, Pankotai Lili is felszólalt, aki nyers hangvételű slam formában adott hangot nemtetszésének.

"Nekem soha nem az lesz az első, kedves Hír Tv, hogy ki kinek a faszát szopja teli erőből (…), hanem az, hogy valaki vállalja a véleményét" – szólalt fel slam formájában egy pécsi végzős diák, Pankotai Lili az október 23-i tüntetésen. "Pont arra nevelt a 12 pont, amiért most én itt felszólalok" – folytatta. "Ha el sem hiszed, hogy én és mi vagyunk a jelen és a kibaszott jövő" – zárta slamjét Pánkotai.

Iskolája, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma Facebook-oldalán hétfőn állásfoglalást tett közzé az intézmény igazgatója, dr. Nyisztor Zsolt. Azt írta, intézményük nevében kijelenti, hogy tiszteletben tartják a szabad véleménynyilvánítás jogát, ellenben elhatárolódnak tanulójuk, Pankotai Lili 2022. október 23-i nyilvános felszólalásától.

"Messzemenően elutasítjuk annak minden, a keresztény értékekkel össze nem egyeztethető tartalmát és narratíváját" – fogalmazott.

(Forrás: Telex)