„Köszönjük,
A lényeg

OTP-feljelentés: Karácsony reagált a vádakra

21/09/2023 07:59

| Szerző: Klubrádió

Feljelentést tett az OTP Karácsony Gergelyék, pontosabban a 99 Mozgalom ügyében  adománygyűjtési ügyében - írtuk meg a Magyar Nemzet nyomán.  A kormánylap azt írta: Karácsony párttársa, Perjés Gábor  több olyan jegyzőkönyveket adott át az OTP-nek, amely adománygyűjtő-ládák felnyitásáról szólt. Az OTP viszont nemrég belső vizsgálatot rendelt el, amely többek között arra jutott, hogy

„a ládába a tetején található résen keresztül bankjegycsomagok nem helyezhetők el”, illetve hogy „a behozott bankjegyek többsége – elsősorban az euróbankjegyek – újak voltak, gyűrődésmentesek, több esetben egymás utáni sorszámúak és összetapadtak”.

Magyar György ügyvéd ezzel kapcsolatban a Klubrádiónak nyilatkozva szerda esete megjegyezte: az ügyben az igazi kérdés az, hogy ha az OTP gyanús pénzmozgást észlelve feljelentést tett Karácsony Gergely főpolgármester 99 Mozgalmának finanszírozása ügyében a rendőrségnél, akkor ezen feljelentés dokumentumai hogyan kerülhettek a Magyar Nemzethez.

A jelek szerit Karácsony Gergely szerint sem az OTP feljentése az igaz kérdés. A főpolgármester a Facebookon így reagált az ügyre: 

Nyolcmilliárd forint. 8 000 000 000 forint... ennyi pénzt kaptak a Fidesz propagandistái, akik a Fidesz megbízásából, a Fidesz érdekében szakmányban gyártják a lejárató kampányokat, hazudnak és manipulálnak... Nincs kétségem, ezt a pénzt a kormánypárt juttatja el nekik, és ez a pénz a magyar adófizetők pénze... Azt hiszem, okkal feltételezem, hogy ebből a hatalmas pénzből jó sokat elköltöttek már rám, próbálkoznak újra és újra, még akkor is, ha lassan nincs hét, hogy ne lőnék lábon magukat.”

A főpolgármester úgy fogalmazott: "a közpénzözön luxusából csócsálják a jogszerű adománygyűjtést, most éppen egy olyan anyaggal - amelynek állításait a pénzintézetnek majd két éve elküldött dokumentáció is tételesen cáfolja-, de amiben nem elég, hogy az Orbán-kormány rendeletének megfelelő adománygyűjtésre használt láda méretét nem találják el, de még az időgépet is feltalálták.”

Karácsony szerint mással ugyanis nem lenne magyarázható, hogy két évvel a pénztári befizetés után tudni vélik, milyen állapotúak voltak az akkor befizetett bankjegyek.