„Köszönjük,
A lényeg

Három év alatt minimum 5 milliárdot kapott a Megafon

20/09/2023 06:53

| Szerző: Klubrádió

Legalább nyolcmilliárd forint érkezett az elmúlt években a kormánypárti influenszereket foglalkoztató, a Fidesz érdekében kampányoló szervezetekhez úgy, hogy az összeg forrásáról semmi sem deríthető ki – írja a 24.hu.

A lap a hivatalos bírósági beszámolók alapján összeszedte, hogy mennyi beazonosíthatatlan forrás érkezett az utóbbi években Fidesz-közeli Civil Összefogás Fórumához (CÖF), a Megafonhoz és pár kisebb Facebook-oldalhoz.

 
A Megafon munkatársai Forrás: A Kopasz Oszt
 

A Békemenetes CÖF mögött álló Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) az állami cégek bőkezű támogatásai mellett – 508 milliót kasszíroztak például csak az MVM-től – több mint 2 milliárd forintot kapott magánszemélyektől, akiknek nevét nem tüntették fel a bíróságon leadott beszámolójukban.

A Megafont a 2019-es önkormányzati választás után pár hónappal alapították, amikor a vártnál rosszabb szereplést a Fidesz vezetése nemcsak Borkai Zsolt szexbotrányának tudta be, de annak is, hogy az interneten, a közösségi médiában lemaradtak a baloldaltól. A Megafonnak három év alatt több mint 5 milliárd forint jutott. 2022-ben 2,76 milliárd forint érkezett hozzájuk, 2021-ben 2,34 milliárd, 2020-ban pedig 250 millió forint.