„Köszönjük,
A lényeg

Pénzmosás gyanúja miatt feljelentést tesz a DK A kopasz oszt cége ügyében

11/08/2023 17:08

| Szerző: Klubrádió

A Demokratikus Koalíció pénzmosás gyanúja miatt feljelentést tesz a 700 millió forint közpénzt kapó Fidesz-közeli propagandacég végelszámolása ügyében – írta a párt közleményében.

Ahogy korábban mi is beszámoltunk róla, végelszámolás alá került a megafonos beszélő fejek egyike, a kiemelten támogatott Filep Dávid egyszemélyes cége, az Aktuális Média. Amely tavaly, a választások évében ismeretlen forrásból 634 milliós támogatáshoz jutott. 2021-ben saját beszámolója szerint 75 milliót kapott támogatásként – vagyis az utóbbi két évben több mint 700 millióval segítették külső forrásból a működését.

A DK az Aktuális Média ellenzéket lejárató anyagai miatt már korábban az Állami Számvevőszékhez fordult tiltott pártfinanszírozás gyanúja miatt, de mint írták, az ÁSZ nem tud adatokat kérni a végelszámolás alá került cégtől, mert erre csak a nyomozó hatóság képes. Ezért a párt most feljelentést tesz. Szerintük a nyomozás azt is lehetővé tenné, hogy „a fideszes propagandacég ne tudjon a végelszámolással kibújni a tiltott pártfinanszírozás vádja alól”.

Filep június 26-án indította el a cégének jogutód nélküli megszüntetését, és ahogy eddig is egyedül volt a cégben, annak végelszámolási feladatait is ő látja el. A kopasz oszt oldalát a Megafon továbbra is támogatja, júliusban 7 millió forintot kapott tőle.

(via Telex)