„Klubrádió
A lényeg

A Megafon "háborúpárti baloldalról" szóló propagandaanyaga volt a legdrágább Youtube-hirdetés egész Európában

1/06/2023 10:18

| Szerző: Klubrádió

Egész Európában a Megafon költötte a legtöbb pénzt egy konkrét politikai hirdetésre a YouTube-on az elmúlt egy évben: 50-60 ezer eurót (azasz cca 18,5-22 millió forintot) fizetett  azért, hogy a „háborúpárti baloldalról" szóló üzenetet több mint 10 millió YouTube-nézőhöz eljuttassák.

A második helyezett német SDP-kampányra kifizetett összeg nem haladta meg a 45 ezer eurót (kb. 16,6 millió forintot), sőt még az Egyesült Államokban is beférne a Megafon az idei top 10 legdrágább YouTube-hirdetés közé – írja a Telex.

 

 

A lap szerint az igazán megdöbbbentő azonban mégis csak az, hogy a propagandagépezetnek ezt a hazai politikai uborkaszezonban sikerült produkálnia, miközben az EU több országában eközben választási kampányok zajlottak, nagyon nagy tétek mellett.  A cseh, a finn, a szlovén, az olasz, a svéd, az osztrák és dán választások sem tudtak olyan drága YouTube-hirdetést kitermelni, mint a Megafon – hívja fel a figyelmet a Telex, amely listát is készített a legnagyobb honi politikai Youtube-os pénzköltőkről és költéseikről.