„Klubrádió
A lényeg

Megsértődtek a Békemenet szervezői, az EP delegációja nem állt velük szóba

16/05/2023 13:25

| Szerző: Klubrádió

A CÖF-CÖKA udvariatlannak találja, hogy a Magyarországra látogató delegáció nem kereste meg őket. Igaz, saját magukat az ország egyik legnagyobb "civilszervezeteként" tartják számon.

Hétfőn érkezett Magyarországra az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának küldöttsége, hogy az uniós költségvetés védelméről és a jogállamisági feltételességi mechanizmusról tájékozódjon.

A tervek szerint az EP-képviselők találkoznak Navracsics Tibor területfejlesztési miniszterrel, Bóka Jánossal, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkárával, Windisch Lászlóval, az Állami Számvevőszék elnökével, dr Dencső Balázzsal, az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság főigazgatójával, Vágujhelyi Ferenccel, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökével, valamint az új Integritás Hatóság elnökével, Bíró Ferenccel – írja a 444.

Rajtuk kívül a delegáció megbeszéléseket folytat még az Országgyűlés Gazdasági Bizottságával, az Igazságügyi Bizottsággal, valamint az Európai Ügyek Bizottságával és a Költségvetési Bizottsággal is. De a képviselők találkoznak Karácsony Gergely budapesti főpolgármesterrel, valamint a Magyar Önkormányzatok Szövetsége képviselőivel is. A delegáció programjában szerepelnek még találkozók oknyomozó újságírókkal, nem kormányzati szervezetekkel és az üzleti szféra tagjaival.

Ugyanakkor – hívja fel a figyelmet arra a portál – a Békemenetet szervező CÖF-CÖKA viszont rettenetesen megsértődött, amiért velük senki sem áll szóba:

"A CÖF-CÖKA mint Magyarország egyik legnagyobb civil szervezete udvariatlannak találja, hogy a Békemenetek sokaságának szervezőjét a Magyarországra látogató bizottság nem kereste. Szellemi honvédőink szerint egymás meghallgatása eredményesebbé tehetné az Unióban végzett munkát."