„Támogassa
A lényeg

Az OTP feljelentést tett Karácsony Gergelyék kampánytámogatási ügyében

20/09/2023 17:05

| Szerző: Klubrádió

Feljelentést tett az OTP Bank Karácsony Gergely főpolgármester 99 Mozgalmának finanszírozása ügyében. A dokumentum a kormányközeli Magyar Nemzethez került.

A bank szerint felmerül a gyanú, hogy a Kilencvenkilenc Mozgalom Egyesület által a bank részére – forrásigazolás céljából – megküldött jegyzőkönyvek tartalma nem felel meg a valóságnak, ezáltal megtévesztették a bankot oly módon, hogy a befizetett összegek tényleges, valódi forrását nem jelölték meg, azt nem hozták a pénzintézet tudomására, ezáltal a bank nem tudott hitelt érdemlően meggyőződni a befizetett összegek valódi forrásáról.

A bankjegyek szerintük valójában inkább csomagokban érkezhettek, újak voltak, gyűrődésmentesek, több esetben egymás utáni sorszámúak és összetapadtak. tehát azt feltételezik, hogy nem gyűjtőládákba kerültek.

Az egyesület számláját vizsgálva a Rogán Antal kabinetminiszter alá tartozó Nemzeti Információs Központ (NIK) azt közölte, hogy 2021. augusztus vége és 2022 szeptembere között 19 részletben, összesen 506 millió forintot fizetett be Perjés Gábor, a Párbeszéd II. kerületi önkormányzati képviselője, az egyesület ügyvezető igazgatója. A befizetések jelentős része valutában történt: 917 ezer eurót és 3900 angol fontot tett Perjés a bankszámlára. 

A 99 mozgalmat Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti kampányára hozták létre az előválasztás előtt, de miután visszalépett Márki-Zay Péter javára, a mozgalom is elhalt.

(via telex.hu)