„Támogassa
A lényeg

Karácsony: A kormány éveken át mindenben hazudott a budapestieknek

6/09/2023 14:06

| Szerző: Klubrádió

"A kormány kiradírozta, eltörölte, megszüntette, kukába dobta az elmúlt években elkezdett és tervezett budapesti fejlesztéseket" – reagált a főpolgármester a Magyar Közlöny kedd esti számában megjelent azon kormányrendeletre és határozatra, amely számos korábbi fejlesztési terv visszavonásáról szól.

Karácsony szerint "becsapták a saját embereiket is, akik ezeket a terveket képviselték". "Minden hazugság volt", és "legalább 5 milliárd forintnyi közpénz megy most a kukába" – tette hozzá.

"Ez a kormányzati radírozás nem más, mint annak beismerése, hogy nagy bajban a magyar költségvetés és a gazdaság. Az inflációt, a reálbércsökkenést nem sikerül »legyalulni«, »fülön ragadni«, »lebirkózni«, »letörni«. A budapesti fejlesztéseket már igen. Pedig biztos nem a fejlesztések leállításával kellene kezelni az okozott gazdasági bajokat. Kisebb jacht, nagyobb szerénység - hogy egy klasszikust idézzek. No meg kevesebb korrupció, visszafogott pénzszórás, ez talán többet segítene. Már csak azért is, mert az uniós forrásból megvalósítható fejlesztések leállítása azt jelenti, hogy ha egyszer hozzá is jut az uniós pénzhez Magyarország, akkor sem lehet majd ezekre azt a pénzt felhasználni. Ez tehát nem megtakarítás, hanem kapkodás" – fogalmazott Budapest polgármestere.

"Minden, de tényleg minden hazugság volt, amit a kormány az elmúlt években ígért a budapestieknek" – összegezte Karácsony.