„Klubrádió
A lényeg

Óriásplakátokon hirdetik, mit gondol Ferenc pápa például a háborúról vagy a melegekről

24/04/2023 18:37

| Szerző: Klubrádió

"Azzal a gyengédséggel kellene a püspököknek a melegek felé fordulni, ahogyan Isten bánik a népével" – mondta korábban Ferenc pápa. Ezzel az idézettel is lehet majd találkozni Budapest utcáin.

Ezzel és ehhez hasonló sorokkal a következő napokban egyre gyakrabban találkozhatunk majd Budapest utcáin, a Szemlélek közössége ugyanis úgy döntött, hogy a pápalátogatás előtti napokban Ferenc pápa szavait felhangosítva igyekszik segíteni jobban odafigyelni arra, hogy mit képvisel az egyházfő, aki ünnepi szentmisét celebrál majd a Kossuth téren április 30-án.

„Hisszük, hogy nem politikai és egyéb érdekek miatt érkezik Magyarországra, hanem lelkipásztori céllal jön, és nem egy belterjes körhöz, hanem az egész nemzethez kíván szólni, minden magyar emberrel szívesen találkozna” – jegyezte meg a pápáról a kezdeményező Szemlélek, ami öt témát választott ki, mindegyikhez egy Ferenc pápához tartozó idézetet csatolva.

Ezek a következők:

  • háborús aggresszió,
  • populizmus,
  • homoszexualitás,
  • médiamanipuláció,
  • és az egyház valódi küldetése.

A plakátokat a főváros több pontján óriásplakátok és citylightok segítségével teszik közzé, ezzel együtt a kampány fő felülete az internet és a közösségi média lesz, de televíziós és rádiós megjelenések is kísérik majd a kezdeményezést.

Ferenc pápa érkezését kiemelt készültséggel várják a fővárosban, de akár még békemenet is összejöhet vasárnap délelőtt a Kossuth térre, legalábbis erre célzott Bayer Zsolt fideszes publicista, majd azt közölte, nem hirdetett békemenetet.