„Klubrádió
A lényeg

"Nem hirdettem békemenetet" – magyarázkodott Bayer, százezreknek (millióknak?) okozva csalódást ezzel

24/04/2023 12:53

| Szerző: Klubrádió

„Már az összes hülye megírta, hogy békemenetet hirdettem a pápai misére. Nem hirdettem, nem hirdettünk semmilyen békemenetet” - írja blogjában Bayer Zsolt. Szerinte ő csak azt mondta, hogy legyenek ott nagyon sokan a misén, menjenek el azok is minél többen, akik békemenetre szoktak járni – idézi Bayert a 444.

Bayer vasárnap este úgy fogalmazott a Sajtóklubban: „Legyen ez egy békemenet! Legyünk rettenetesen sokan! Higgyék el, hogy nemcsak lelkileg lesz ez fontos, hanem ennek politikai üzenete is lenne. (...) Egyre többen keresnek minket az elmúlt hetekben-hónapokban, hogy mikor tartunk békemenetet (...), tartsunk már egy békemenetet. 30-a délelőtt legyen egy igazi békemenet a Kossuth téren, úgyhogy várjuk szeretettel önöket” – emlékeztetett Bayer korábbi bejegyzésére a lap.

békemenet

A fideszes véleményvezér „a balos-libernyák sajtómunkásokat” vádolja azzal, hogy „zavart, némi értetlenséget, netán feszültséget” akarnak gerjeszteni a pápalátogatással kapcsolatban. Annak a pápának a látogatásával kapcsolatban, akit 2016-17-ben még demens vénembernek és marhának nevezett.