„Klubrádió
A lényeg

Orbán elmondta, mennyi rezsit fizet, egy tanár bére nem lenne rá elég

23/11/2022 10:32

Amíg a legtöbb családnak a bevételeinek a jelentős részt elviszi a megélhetés, és a sokszorosára emelkedett rezsi, addig Orbán Viktoréknál nem jelent gondot, a parlamentben korábban nem volt hajlandó válaszolni Bedő Dávid képviselő kérdésére, hogy mennyi otthon a rezsije, és a feleségére mutogatott, hogy csak ő tudja, most, három héttel később írásban válaszolt a Momentum frakcióvezető-helyettesének.

Orbán állítása szerint két ingatlan után fizet rezsit, a budapesti háza után, aminek a rezsije 55 190-ről egy év alatt 178 598 forintra emelkedett, és a "felcsúti háza" rezsije, aminek 47 756 forintról 2022 novemberére 121 973 forintra emelkedett.

Bedő számítása szerint tehát 102 946 forint volt tavaly a két háza rezsije, ami az idén novemberben már 300 571 forint volt.

„Orbán Viktor olyan sok rezsit fizet egy hónapban, hogy három hétbe telt neki összeszámolnia és válaszolnia”, mondta a Telexnek Bedő Dávid, aki szerint felháborító, hogy „a miniszterelnök, aki hazug módon sokszor bújik a nép egyszerű gyermeke bőrébe, többet fizet egy hónapban a rezsiért, mint amennyi egy kezdő pedagógus bére ma Magyarországon. A szomorú igazság ma az, hogy ő megengedheti magának, hogy így éljen az emberek pénzéből, magyarok millióinak viszont nélkülözniük kell és a kormány mindössze minimális segítséget nyújt számukra. Ráadásul ebben még nincs is benne a hatvanpusztai luxusbirtokának a rezsiköltsége, erre valamiért elfelejtett válaszolni a kormányfő”.

Orbán fizetését a nyáron megduplázták, már bruttó 4,8 millió a kormányfői fizetés.