„Klubrádió
A lényeg

Novák Katalin: Megnyugtató megoldásra van szükség a tanárok anyagi biztonsága érdekében

26/10/2022 23:04

| Szerző: Klubrádió

Novák Katalin Győr-Moson-Sopron megyében járt csütörtökön, és Facebook-posztban kitért a hetek óta aktuális oktatási helyzetre is.

A köztársasági elnök első útja Horváth Péterhez, a Nemzeti Pedagógus Kar elnökéhez vezetett, aki a győri Révai Miklós Gimnázium igazgatója is. "Meghallgattam véleményét, tapasztalatait. Egyetértettünk: mielőbb megnyugtató megoldásra van szükség a tanárok anyagi biztonsága érdekében. Háromgyermekes édesanyaként és elnökként is az a meggyőződésem, hogy motivált, megbecsült, magas szinten teljesítő pedagógusok kellenek gyerekeink biztos jövőjéhez."

Hétfőn írtunk arról, hogy Gulyás Gergely miniszter számára a pedagógus szakszervezetek nem hitelesek oktatási ügyekben, és jelezte, ő inkább a Nemzeti Pedagógus Karral tárgyal, ehhez képest a nemzeti pedagóguskar elnöksége a tanárok melletti szolidaritási tüntetések előtt állásfoglalást adott ki, amely idézi a nemzeti köznevelésről szóló törvényt, illetve feladataira, be nem váltott ígéreteire és a tanárhiányra figyelmezteti a kormányt.

Október 23-án pedig több tízezren tüntettek Budapesten a tanárok mellett, a hetek óta tartó demonstrációknak pedig koránt sincs vége: október 27-ére, csütörtökre újabb országos pedagógussztrájkot hirdettek a szakszervezetek az október 5-i és 14-i munkabeszüntetés után.

(via 24.hu, kiemelt kép: MTI/Soós Lajos)