„Klubrádió
A lényeg

"Meleg és barátságos" beszélgetést folytatott Stockholmban Hende Csaba

7/03/2023 11:18

| Szerző: Klubrádió

"Meleg és barátságos" megbeszélést folytatott a Fidesz delegációja a svéd parlament küldöttségével Stockholmban, mondta a megbeszélések után a kizárólag fideszesekből álló magyar parlamenti küldöttség vezetője, Hende Csaba az Aftonbladet beszámolója szerint. "Támogatjuk Svédország NATO-tagságát" - jelentette ki a találkozó után Hende, derül ki a Svenska Dagbladet cikkéből.

A négytagú magyar delegációt a svéd házelnök, Andreas Norlén, valamint három képviselőtársa - köztük két ellenzéki szociáldemokrata - fogadta. "Világossá tettük, hogy a magyar kormány, a magyar köztársasági elnök, a miniszterelnök és a parlamenti képviselők nagy része támogatja Svédország NATO-tagságát" - közölte a találkozó után Hende, aki azért megjegyezte, hogy a svéd politikusok szerint alaptalanul és igaztalanul vádolják Magyarországot a jogállamiság felszámolásával.

"Kívánatos volna, ha a svéd politikusok, kormánytagok, EP-képviselők alaptalan vádak alapján nem terjesztenék azt, hogy Magyarországon veszélyben a jogállam" - mondta.

Svédország és Finnország NATO-csatlakozását a katonai szövetség tagállamai közül már csak Magyarország és Törökország nem ratifikálta. (A 444 nyomán)