„Klubrádió
A lényeg

Median: 10 százalékkal többen gondolják, hogy Magyarországon "jó irányba mennek a dolgok"

9/03/2023 06:35

| Szerző: Klubrádió

Bár még mindig többségben vannak azok, akik szerint az országban „rossz irányba mennek a dolgok”, a két hónappal ezelőtti felméréshez képest 10 százalékponttal nőtt a derűlátók aránya.

A „jó irányt” érzékelők száma szinte minden társadalmi csoportban emelkedett, nemre, korra, iskolázottságra, pártállásra tekintet nélkül – derült ki a Medián február végén készült, reprezentatív felméréséből, amelyet a HVG ismertetett.

 
Iluusztráció:
Pixabay
 

 

Februárban 37 százalék mondta azt hogy „jó irányba mennek a dolgok”, míg azért jóval többen, 58 százalék gondolta ennek ellenkezőjét. A kutatócég szerint ennek magyarázata lehet, hogy sokan a várakozásaiknál könnyebben vészelték át a telet,  az ország elkerülte az egy éve fennálló és a propagandában fenyegetésként tudatosított háborús veszélyt,  és él a remény, hogy a „háborúsnak” mondott infláció már tetőzött.

A Fidesz-KDNP az elmúlt év második felében produkált lejtmenet után stabilizálta a helyzetét, most a szavazókorú népességben 35 százalékon áll. Ez egyébként nem lenne elég ahhoz, hogy a kormánypártok újra hozzák a tavaly októberi eredményüket (39 százalék). (Az RTL nyomán)