„Köszönjük,
A lényeg

MÁV: Újra két vágányon járnak a vonatok az 1-es fővonalon

9/12/2023 16:26

| Szerző: Klubrádió

Vasárnaptól újra két vágányon járnak a vonatok az 1-es fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszán – jelentette be a MÁV. Vagyis már nem kell átszállni pótlóbuszokra.

A vasúttársaság azt közölte: a 29 kilométer hosszú, kétvágányú pálya felújítása a vállalt határidőre (december 9.) elkészül, így az ország legforgalmasabb szakaszán elindulhat mindkét vágányon a felújítás előtt megszokott menetrend szerinti vasúti közlekedés, már nem kell átszállni pótlóbuszokra.

A Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszon augusztus 26-án vezettek be ideiglenes sebességkorlátozást a pálya rossz állapota miatt. A hírre reagálva azonnali pályafelújítást rendelt el Lázár János közlekedési miniszter, aki szabotőröket, vasútellenes szivárogtatókat emlegetett, és kirúgott két MÁV-vezetőhelyettest – idézi fel a 444.hu. Lázár akkor azt is mondta: "Ne okoskodjanak a MÁV vezetői, hanem csinálják azt, amire utasítottam őket".

Dorner Lajos, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnöke a Klubrádióban azt mondta, a Budapest-Győr vonal felújítása tervezett munka volt, csak nem mostanra, hanem jövő tavaszra, de a miniszterre nyomást gyakoroltak, hogy most kell megcsinálni és mindent egyszerre, mert a kivitelező cégcsoportnak most van szüksége pénzre. És a Budapest-Belgrád vasútvonalon beragadt több tízmilliárd forintnyi vasúti anyagot sürgősen el kell valahova sütni, mert kell a pénz.

(Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán)