„Köszönjük,
A lényeg

MÁV: Október végétől a győri fővonalon mindkét vágányon szünetel a forgalom

22/09/2023 17:34

| Szerző: Klubrádió

A MÁV-csoport közleményében azt írja, köszönik az utasoknak, amiért a várnál gyorsabban kialakult a győri fővonal közlekedési rendje, de hozzáteszik, hogy megkezdődött a felkészülés a felújítás második ütemére, amelyben teljes vágányzár jön.

A második ütem október 27-től indul, november 17-ig tart.

Herceghalom és Biatorbágy között a forgalom elől elzárt (bal) vágányon az első három napban ütemterv szerint haladtak a pálya felújításával – olvasható a közleményben. Bicske és Szárliget között pedig a vágánybontó és -építő géplánc előkészítése zajlott az első két nap, szerdán már az is megkezdte a munkavégzést. A pályafelújítás során a sínek, betonaljak cseréje mellett elvégzik az ágyazatrostálást, vágányszabályozást – tették hozzá.

A három hónapra tervezett rekonstrukció során több mint másfél kilométer hosszan az alépítményt, azaz vasúti töltéseket, bevágásokat is helyreállítják.

Erre a jelenlegi első fázist követően, október 27-től november 17-ig kerül sor. Ekkor mindkét vágányon szünetelni fog a vasúti forgalom.

November 18-tól várhatóan december 9-ig következik a másik vágány átépítése, ekkor újfent egy vágányon haladnak majd a vonatok.