„Támogassa
A lényeg

Már tízszer vittek adományokat Ukrajnába Iványiék

2/01/2023 20:34

| Szerző: Klubrádió

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője a hozzájuk tartozó Oltalom Karitatív Egyesülettel a háború kitörése óta több mint tízszer vitt adományokat a megtámadott Ukrajnába. Karácsony másnapján is útra keltek, Kijevben az egyik harcoló egység laktanyájába és egy katonai kórházba vittek egyebek közt élelmiszert, zseblámpákat, Covid-teszteket, és az áramellátáshoz szükséges eszközöket. Egy ungvári menekülttábort generátoros mosodával láttak el, de több kisebb faluban is szükség volt a segítségükre. Az egyik kisbuszukat is otthagyták adományként – számolt be a az RTL Híradója.

Iványi Gábor
 
Iványi Gábor
Fotó: Pálinkás János / Klubrádió
 

"Elvisszük annak a hírét, hogy a magyar nép szolidáris és érző nép, és azok számára, akik a politika nem egyesek uralomvágyáról, vagy akarnokságáról, cseleiről szól, hanem az emberségről, azt a fajta politikát, itt nagyon sok jó szándékú ember támogatja"

– mondta Iványi Gábor, aki hozzátette, érzik, hogy az emberek sokkal kevesebbet tudnak adni.

Azt tervezik, hogy anyákat és gyerekeket hívnak meg Ukrajnából, és különböző programokkal, cirkusszal, állatkerttel próbálják feledtetni velük a háború borzalmait.