„Klubrádió
A lényeg

Magyarország visszalép a 2024-es műkorcsolya-Eb megrendezésétől

10/05/2023 15:01

| Szerző: Klubrádió

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) közölte, hogy a hazánk szomszédságában elhúzódó háború, annak a gazdaságra gyakorolt hatása és a korcsolyasportot jelentősen érintő energiaárak miatt, hosszas mérlegelés után visszalép a 2024-es ISU Műkorcsolya és Jégtánc Európa-bajnokság megrendezésétől.

A MOKSZ, amelynek elnöke Kósa Lajos fideszes politikus, a magas színvonalú versenyrendezéshez szükséges anyagi forrás hiányában visszamondta a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetségnél (ISU) a rendezés jogát, amit még 2021-ben nyert el. A rendezvény a 2022-ben átadott, legalább 78 milliárd forintból épült MVM Dome-ban lett volna.

Korábban a jégkorong-vb után a női kézilabda-Eb budapesti meccseit is lefújták.

A korcsolyaszövetség működése sem mentes a botrányoktól: a felnőtt Európa-bajnokságon magyar színekben induló hat versenyző közül csak egy született magyar, négy orosz, egy ukrán állampolgár. A junior világbajnokságon pedig négy műkorcsolyázó képviseli Magyarországot, hárman Oroszországban születtek, a negyedik versenyző pedig Franciaországban. Egyikük sem beszél magyarul, egész évben külföldön edzenek – írta meg a 24.hu.