„Támogassa
A lényeg

Lázár ajánlatot tett Budapestnek

9/01/2024 11:19

| Szerző: Klubrádió

Megszűnik minden bérlettípus a MÁV és a Volán járatain, csak az ország- és vármegyebérlet marad, átalakítják a kedvezmények rendszerét – derült ki Lázár János építési és közlekedési miniszter kedd délelőtt Debrecenben, Papp Lászlóval, a város fideszes polgármesterével tartott sajtótájékoztatóján.

Lázár János egyebek mellett tudatta: az ország- és vármegyebérleten kívül minden más bérletet megszüntetnek március 1-től. Emellett bevezetnek két új jegyet: a vármegye 24-et, ami 990 forintba kerül majd, és a Magyarország 24-et, ami pedig 4990 forint lesz. Vagyis a Volán-MÁV járművein naponta 990 forintért lehet egy vármegyében közlekedni, az országban pedig 4990 forintért.

Új buszokat helyezett üzembe Somogyban a Volánbusz
 
Lázár János.Forrás:
MTI/Vasvári Tamás

Lázár a Budapest-bérlettel kapcsolatban arról beszélt, hogy ők a fővárosra vártak, hogy aláírják a megállapodást, de ez nem történt meg. Hozzátette: a fővárosnak fizetnie kell, jelenleg tartoznak, így nem tudtak megállapodni. Lázár új ajánlatot tett:

a minisztérium elfogadja azt, hogy a MÁV és a Volán járatain lehet használni a Budapest-bérletet, cserébe fogadja el a BKK is az ország- és vármegyebérleteket. (A Telex nyomán)