„Támogassa
A lényeg

L. Simon gratulált Demeter Szilárdnak

27/02/2024 15:08

| Szerző: Klubrádió

És reméli, folytatja majd a reformjait.

Gratulál Demeter Szilárdnak, és reméli, folytatni fogja az általa megkezdett reformokat – mondta az Index érdeklődésére L. Simon László, miután a lap szembesítette a hírrel: Demeter vezeti majd a Magyar Nemzeti Múzeumot.

Felavatták Bálint Ágnes két mesehősének, Frakk és Labdar?
 
L. Simon László. Fotó:
 MTI/Szigetváry Zsolt
Fotó: Szigetváry Zsolt
 

L. Simon nemrég az írta a lapba: „A Nemzeti Múzeumban a vezetésemmel két intézmény beolvasztását készítettük elő, s az ezekhez szükséges kormányzati előterjesztések is megszülettek. Ezt a folyamatot érdemes lenne az új főigazgatónak befejeznie: az Oktatási Hivatal és az őket fenntartó Belügyminisztérium is támogatta a hozzájuk tartozó, kiváló gyűjteménnyel és szakembergárdával működő Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum integrálását, amit az is indokol, hogy egy épületben van a Nemzeti Múzeum Országos Restaurátor és Restaurátorképző Központjával. Szintén előkészítettük a világ egyik legjobb gyűjteményével rendelkező, de alig látogatott Bélyegmúzeumnak a Nemzeti Múzeumhoz csatolását, ezt mind a Magyar Posta, mind az MNV Zrt. vezetése támogatta.”

L. Simon Lászlót a Word Press Photo kiállítás miatt váltotta le Csák János miniszter. A döntés hátterében az állhat, hogy a Mi hazánk politikusa, Dúró Dóra Csák János miniszternek jelezte, hogy a kiállítást 18 év alattiak is látogathatják, pedig a fényképeken LMBTQ-kisebbséghez tartozók is láthatók. Ez sérti a kormány által gyermekvédelminek nevezett törvényt.

L. Simon kirúgása után azt írta: "A döntést tudomásul veszem, azonban elfogadni nem tudom azt."