„Klubrádió
A lényeg

Demeter Szilárd követi L. Simont a Nemzeti Múzeum élén

27/02/2024 12:50

| Szerző: Klubrádió

Az Index értesülése szerint Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum jelenlegi főigazgatója nyerte azt a pályázatot, amely révén a Nemzeti Múzeum főigazgatója is ő lesz.

A lap úgy tudja, hogy Csák János kulturális és innovációs miniszter a Nemzeti Kulturális Tanács keddi ülésén jelentette be Demeter Szilárd nyertes pályázatát.

A pályázók nevét még nem hozták nyilvánosságra, de az Index szerint a PIM főigazgatójának indulása mögött egyfajta múzeumi integráció terve húzódhatott meg, az ugyanakkor a lap szerint nem világos, hogy Demeter Szilárd mit mivel vonna össze.

Demeter sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a kinevezése hírét az Indexnek. A lap úgy tudja, hogy a döntést az M5 Ez itt a kérdés című műsorában jelentik be, amelynek az adását délután veszik fel a Nemzeti Múzeumban.

L. Simon Lászlót novemberben menesztette Csák János kulturális és innovációs miniszter a Magyar Nemzeti Múzeum éléről, mert a tárcavezető szerint L. Simon nem tartatta be a gyermekvédelminek nevezett törvényt.