„Klubrádió
A lényeg

Kirúgták L. Simon Lászlót a Magyar Nemzeti Múzeumból

6/11/2023 12:11

| Szerző: Klubrádió

Csák János miniszter mint a munkáltatói jogkör gyakorlója a mai napon átadta L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója munkaviszonyának megszüntető okiratát – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Kulturális és Innovációs Minisztérium. 

A miniszter az indoklásában kifejtette: a főigazgató, mivel az intézménytől elvárható jogkövetést elmulasztotta, azt érdemben felhívásra sem teljesítette, olyan magatartást tanúsított, amely a munkaviszonya fenntartását ellehetetlenítette.

Felavatták Bálint Ágnes két mesehősének, Frakk és Labdar?
 
L. Simon László. Fotó:
MTI/Szigetváry Zsolt
 

A döntés hátterében a Nemzetközi Sajtófotó Kiállítás állhat. Emlékezetes: A Mi hazánk politikusa, Dúró Dóra Csák János miniszternek jelezte, hogy a kiállítást 18 év alattiak is látogathatják, pedig a fényképeken LMBTQ-kisebbséghez tartozók is láthatók, ami sérti a kormány által gyermekvédelminek nevezett törvényt. A bejelentés után Csák János úgy döntött, hogy 18 év alattiak nem nézhetik meg a kiállítást, de  miután a múzeumnak nincs joga ahhoz, hogy igazoltassa a látogatókat, semmilyen követkeménye nem lett Dúró Dóra akciójának. L. Simon egy posztban köszönetet is mondott Dúrónak az ingyenreklámért.