„Támogassa
A lényeg

L. Simon László: A televíziót pulóverben néztük és nem pólóban, ahogyan a mai fiatalok megszokták a nagy jólétben

13/09/2022 10:02

| Szerző: Klubrádió

"Szerintem normális keretek között szükséges is, hogy takarékoskodjunk, hogy átállítsuk a gondolkodásunkat” – mondta az energiaköltségek megugrásával kapcsolatban a HírTV hétfői adásában L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója.

"Kicsit elkényelmesedtünk, én a gyerekeimnek is mondtam odahaza, amikor én annyi idős voltam, mint ők, akkor hazamentünk a hideg lakásba, be kellett fűtenünk, mire a szüleink hazaértek, addigra fölmelegedett valamennyire a lakás, és egyébként este a televíziót pulóverben néztük, és nem rövidnadrágban meg pólóban, ahogyan a mai fiatalok megszokták a nagy jólétben" – mondta L. Simon a műsorban.

A múzeumi főigazgató arról is beszélt, hogy szerinte amelyik múzeumnak az évi látogatószáma nem éri el az ötezret, és amelynek a decemberi, februári hónapban gyakorlatilag nincsen látogatója, érdemes bezárni, karbantartani, restaurálni, "egy kicsit rendbe tenni a dolgokat” – fogalmazott. Azt is megjegyezte, hogy ezek az időszakok lehetőséget adnának arra is, hogy a szakmai munkára nagyobb figyelmet tudjanak fordítani írta meg az RTL.