„Klubrádió
A lényeg

Hivatalos: Völner Pál már nem államtitkár

9/12/2021 07:40

| Szerző: Klubrádió

Eddig csak tudni lehetett, most már hivatalosan, a Magyar Közlönyben is megjelent a köztársasági elnök határozata.

Áder János – formálisan Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára – „megállapította”, hogy a lemondása miatt megszűnt dr. Völner Pál Igazságügyi Minisztériumi megbízatása – írja a 24.hu. 

Államtitkári kinevezések az OrszágházbanBudapest, 2018. május 22. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára átveszi a kinevezési okmányt Áder János köztársasági elnöktől (j) az Országház Gobelin-termében 2018. május 22-én. Balra Orbán Viktor miniszterelnök és Pintér Sándor belügyminiszter (b-j). MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
 

A köztársasági elnöknek lett volna még ideje "gondolkozni", de – a kormányfő javaslatára – egy nappal a volt államtitkár meggyanúsítása és lemondása után – gyorsan döntött.

A hivatalos menetrend szerint "Az államtitkár a miniszterelnök útján a köztársasági elnökhöz intézett írásbeli nyilatkozatával bármikor lemondhat megbízatásáról.
A nyilatkozatot az államtitkár a miniszterhez juttatja el, aki azt haladéktalanul továbbítja a miniszterelnöknek.
Lemondás esetén az államtitkár megbízatása megszűnésének időpontját a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök határozza meg, az azonban nem lehet későbbi a lemondásnak a miniszterelnökhöz történő eljuttatását követő harmincadik napnál".