„Klubrádió

Gyurcsány: Gané emberek vagytok

26/04/2021 15:51

| Szerző: Klubrádió

A teraszok megnyitása kapcsán fogalmazott meg éles kritikát Gyurcsány Ferenc. A politikus szerint a kormány celebeknek adott pénzt azért, hogy hétvégén a teraszokon üljenek. A kormány tagjait "gané embereknek" nevezte.

A hétvégén bevezetett lazítás eredményeképpen megnyithattak a vendéglátók teraszai, amit több ismert ember saját képeivel reklámozott közösségi oldalain. Mint kiderült, a posztolók a Magyar Turisztikai Ügynökség kiadványa, a Csodás Magyarország hashtagét is használják. Gyurcsány Ferenc kemény hangú posztban reagált a kampányra.

A Demokratikus Koalíció elnöke úgy fogalmazott: "Gané emberek vagytok. Celebeknek fizettek a terasznyitást ünneplő posztjukért. Pénzt adtok azoknak, akiknek amúgy is van mit a tejbe aprítaniuk, ráadásul azért, hogy kávézók, éttermek teraszain ücsörögjenek. Miközben milliók nem tudnak egy kólát se meginni a helyi presszóban. Ünnepeltetitek a kormányt közpénzből Orbán Ráhel irányításával, közben tízszer annyian halnak meg nálunk, mint Ausztriában. Éljen a keresztény erkölcs, az élet védelmének elsőbbsége. Végtelen az erkölcsi romlottságotok. Gyomorforgató, amit csináltok."