„Köszönjük,
A lényeg

Gulyás: Az amerikai nagykövetség indított kampányt

12/04/2023 13:23

| Szerző: Klubrádió

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége támogatásával szét szórt "Ruszkik haza!" feliratú plakátok annak a bizonyítékai, hogy az amerikaiak nem tettek le arról, hogy Magyarországot belepréseljék a háborúpárti álláspontba.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, a Nyugati Pályán nevű Facebook-csoport az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége támogatásával plakátkampányba kezdett, melynek üzenete, hogy akkor lehet béke, ha az orosz megszállók kivonulnak Ukrajnából.

"Az elmúlt napokban, az utcákon mindenki szembesülhetett azzal, hogy már nem az ellenzék az, aki az amerikai pénzből folytat kampányt, hanem közvetlenül az amerikai nagykövetség indított kampányt Magyarországon, ami szokatlan, szövetségesek között főként az, de a legnagyobb probléma az, hogy ez egy háborúpárti kampány" – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége által támogatott plakátkampányról.

Gulyás Gergely szerint a plakátok annak a bizonyítékai, hogy az amerikaiak nem tettek le arról, hogy Magyarországot belepréseljék a háborúpárti álláspontba. Hozzátette minden ilyen szándéknak ellenállunk.

Több mint százoldalnyi titkos és szigorúan titkos amerikai hírszerzési jelentés került nyilvánosságra az elmúlt napokban. Egy CIA-s dokumentumban pedig Orbán Viktor is szerepel, aki azért került az ügynökség látókörébe a dokumentumok alapján, mert az utóbbi időben erősödött az "Amerika-ellenes retorikája".