„Klubrádió
A lényeg

Göd: A Fidesz kiváló jelöltnek tartja Kammerert, nem indít senkit vele szemben

27/03/2023 14:57

| Szerző: Klubrádió

Szerették volna, ha a "városért mindig is elkötelezett olimpikon a Fidesz színeiben indul, de ő ragaszkodott ahhoz, hogy pártpolitika felett álló jelöltként, a pártoktól függetlenül mérettesse meg magát" – írta Tuzson Bence, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője.

Május 14-én lesz Gödön az időközi polgármester-, valamint helyi önkormányzati képviselő-választás az 5. számú választókerületben, amire Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai és világbajnok kajakos és a szélsőjobboldali Orosz Mihály Zoltán is bejelentkezett.

Tuzson Bence fideszes államtitkár a Facebookon azt írta: szerették volna, ha a „városért mindig is elkötelezett olimpikon a Fidesz színeiben indul, de ő ragaszkodott ahhoz, hogy pártpolitika felett álló jelöltként, a pártoktól függetlenül mérettesse meg magát. Döntését elfogadtuk és tiszteletben tartjuk.”

Úgy fogalmazott: Kammerer Zoltánt nagyszerű embernek ismerték meg, „akinek szorgalma, kitartása és elhivatottsága példaértékű. Kiváló jelöltnek tartjuk, ezért a Fidesz nem indít ellene jelöltet. Meggyőződésünk, hogy az ízig-vérig gödi Kammerer Zoltán rendkívül jó polgármester lenne, megválasztása esetén mindenben segíteni és támogatni fogjuk munkáját.”

Kammerer a választások után a kormánypárti Mandinernek nyilatkozott, az interjúban a többi között arról beszélt, szerinte az ellenzék meg akarta úszni a munkát, és amíg az ellenzéki oldalon ott van Gyurcsány Ferenc, addig a Fidesz győzelme mindig biztonságban lesz. A sportoló a fideszes Tuzson Bence eredményvárójára ment el, és mint elmondta, nagyon örült, hogy sikerült neki is a „döntőbe”, vagyis a parlamentbe jutás. A kormányoldal által az egyik leggyakrabban hangoztatott kifejezéssel élve azt is mondta: „Annak meg talán még jobban örülök, hogy a békepárti politizálás marad előtérben, mert nekem is van egy nagykorú fiam, sőt, még én is „behívható” korban vagyok”. Korábban a pályafutásáról Kamera címmel könyv jelent meg, az előszót Orbán Viktor és Szijjártó Péter írta.

Gödön februárban mondott le Balogh Csaba momentumos, majd független polgármester. A városvezető úgy nyilatkozott, hogy nem tud tovább küzdeni a Fidesz, és az azzal kollaboráló helyi politikusok (a DK-t és az LMP-t is említette) ellen. Balogh lemondása után két héttel közölte Tuzson Bence, hogy 100 millió forintos támogatást kap Göd városa, az összeget a Kék Duna Központ felújítására fordíthatják.