„Támogassa
A lényeg

Garancsi cége építi a debreceni akkumulátorgyár fő csarnokát

8/07/2023 10:47

| Szerző: Klubrádió

Garancsi István, a miniszterelnök barátjának cége, a Market Építő Zrt. építi fel a kínai CATL akkumulátorgyárának központi gyártócsarnokát Debrecenben. 

A cég közleményében azt írta, ez a projekt „a valaha volt legnagyobb összértékű magyarországi beruházás”, ami 3000 milliárd forintot jelent. A munkát már elkezdték, vannak épületek, ahol már a cölöpözés végénél tartanak.

Garancsi István amellett, hogy például a Fehérvár FC (a korábbi Videoton futballklub) egyik tulajdonosa, Orbán Viktor miniszterelnök kötélbarátja is. A Market Építő Zrt.-vel több beruházást is elnyert már, például egy 35 méteres zászlórudat Mészáros Lőrinc cégével együtt állíthat fel a Citadellára, a Szeged-Csanádi Egyházmegyétől 3,2 milliárdos hotelépítési megbízást nyert, de Debrecenhez hasonlóan az iváncsai akkumulátorgyár épületeit is ő húzza fel – sorolja a Telex.

A debreceni fejlesztésekkel kapcsolatban komoly helyi szintű tiltakozás érzékelhető, elsősorban a környezetért, azon belül a vízkészletért aggódnak az emberek.