„Klubrádió
A lényeg

Felkészültek a karácsonyra – üzeni mindenkinek a megtépázott Posta

17/11/2022 10:01

| Szerző: Klubrádió

Megfogyva bár, de törve nem.

A Magyar Posta felkészült az év végi csúcsra, és idén mintegy 140 új csomagautomatát telepített országszerte – közölte a vállalat az MTI-vel csütörtökön.

Az elmúlt években szerzett tapasztalatok alapján a legtöbb csomag továbbra is a 49-50. héten várható.

A tájékoztatás szerint csúcsszezonra készülve a vállalat a csomaglogisztikai fejlesztések mellett a webáruházi partnerekkel egyeztetve tervezte meg és alakította ki a szükséges kapacitásokat és erőforrásokat annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű és színvonalú szolgáltatást nyújthassa. Emellett a már megépült és átadott új depókba automata csomagszortírozó rendszereket is telepítettek, ami nagyban segíti és gyorsítja a csomagforgalom kezelését. Illetve idén bevezették az időablakos kézbesítési szolgáltatást is – közölték.

Karácsony előtti nagyüzem a Magyar Posta ferencvárosi csomag
 
Karácsony előtti nagyüzem. MTI/Kovács Tamás
 
 

A Posta optimizmusa eszerint tehát töretlen, dacára annak, hogy a cég illetékesei nemrég bejelentették: nagyjából 300 embert bocsátanak el Budapesten, valamint Pest, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A vállalat egyúttal közölte, hogy  210 településen 366 postahivatalt az energiafelhasználás csökkentése érdekében" ideiglenesen" bezár. Több önkormányzat jelezte, hogy anyagilag is támogatná a területén levő hivatalok további működését. Terézváros például három hivatalt szeretne újranyittatni; a kerület 37 ezer lakosára most csak egy posta jut, a Nyugati téri. Hasonló ajánlattal fordult a céghez a II. kerület is.