„Klubrádió
A lényeg

Ingyen adna bérbe két helyiséget a II. kerület, csak ne zárják be a postákat

10/11/2022 18:07

| Szerző: Klubrádió

Ingyen adná bérbe két helyiségét, sőt, a gáz- és villanyszámlát is állná a II. kerületi önkormányzat, hogy megakadályozza a postabezárásokat – közölte Facebook-oldalán Őrsi Gergely polgármester.

Az önkormányzat bérleti díj nélkül biztosítaná a két, korábban is postaként üzemelő utcai helyiséget – a Török és a Kelemen László utcában –, ha nem zárják be azokat. Ha vállalják a nyitva tartást, ebben a két fiókban a rezsi kifizetését is átvállalná a kerület, írta a kerület vezetője.

Akinek meggyőződése, hogy ez szolgálja a II. kerületben élők érdekeit, és posta is tud spórolni, márpedig takarékossági intézkedésként jelentették be a postabezárásokat. Ha nincs bérleti díj, villany- és gázszámla, akkor nincs miért bezárniuk ezeket a postafiókokat – tette hozzá Őrsi Gergely.

A II. kerület a postabezárások ellen tiltakozó bélyeget is kiad, Őrsi pedig közös levélírást kezdeményez a kerület lakóival, ahol elmondhatják, hogyan vélekednek a fiókbezárásokról.

Október végén csoportos létszámleépítést jelentett be a Magyar Posta. Összesen nagyjából 300 embert bocsátanak el Budapesten, valamint Pest, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Közölték azt is: ideiglenesen szüneteltetik 210 településen 366 postahivatal működését az energiafelhasználás csökkentése érdekében.