„Klubrádió
A lényeg

Háromszáz dolgozót bocsátanak el a Postától

28/10/2022 15:02

| Szerző: Klubrádió

Csoportos létszámleépítést jelentett be a Magyar Posta. Összesen nagyjából 300 embert bocsátanak el Budapesten, valamint Pest, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Az állami vállalat azzal indokolta a lépést, hogy az elmúlt időben sikerült hatékonyabbá tenni a működést. Közölték azt is: ideiglenesen szüneteltetik 210 településen 366 postahivatal működését az energiafelhasználás csökkentése érdekében.

Úgy fogalmaztak: a vállalat több, jelentős átalakítási projektet hajt végre a logisztika, a kézbesítés, a levél- és csomagfelvétel, valamint a levélfeldolgozás területén, amellyel "az irányítás-szolgáltatásban javítja a működés hatékonyságát". Ennek eredményeként a társaság a fővárosban, illetve Pest, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében "csoportos létszámleépítésre vonatkozó szándékot jelentett be", amely összesen mintegy 300 munkavállalót érint. A közleményben azt írták, a leépítés "a végrehajtásban dolgozó munkavállalókat nem érinti".

Ezzel együtt bejelentették, hogy az energiafelhasználás csökkentése miatt 366 postahivatalt zárnak be ideiglenesen, 210 településen. Az ezekben dolgozó 740 ember nem veszíti el a munkáját, mindenkit más postára irányítanak. Részletezték: azon a 101 településen, ahol több szolgáltatóhely működik, a fennmaradó postahivatalok megemelt kapacitással, több ügyfélkiszolgáló pulttal fogadják majd az ügyfeleket. Azon a 109 településen, ahol nincs másik nyitvatartó posta, a szolgáltatások "a máshol már jól bevált mobilposta segítségével lesznek elérhetők".

(via MTI)