„Klubrádió
A lényeg

Engedély nélkül használták a Freedom House logóját az Orbánt is felvonultató trumpista rendezvényen

5/08/2022 13:33

| Szerző: Klubrádió

"Nem tudjuk, hogy került a logónk a dallasi CPAC 2022 rendezvény táblájára. Nem vagyunk az esemény szponzorai, és nem engedélyeztük a logónk felhasználását" – írta a  Twitteren a Freedom House. A civil szervezet két éve hibrid rezsimnek minősítette Magyarországot, ahol vannak választások, de törékenyek a demokratikus intézmények. A CPAC nevű republikánus konferencián szólalt fel csütörtök este Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

Az amerikai konzervatívok texasi találkozóját a kormánypárti Alapjogokért Központ is támogatta, és csütörtökön Orbán Viktor is beszédet mondott.

A Freedom House két éve hibrid rezsimnek minősítette a magyar berendezkedést, amelyben tartanak ugyan választásokat, de törékenyek a demokratikus intézmények, és alapvető kihívások elé állítják a politikai és polgári szabadságjogokat – jegyzi meg a 444.

Azt pedig legutóbbi demokrácia-jelentésükben írták, hogy a demokratikus normák Albániában, Észak-Macedóniában, Montenegróban, sőt még Szerbiában is jobban érvényesülnek, mint Magyarországon. 

Az Orbán-beszéd körülményeiről, a többi között a csekély számú nézőközönségről ITT írtunk.