„Klubrádió
A lényeg

Orbán leidióztázta az őt rasszistázókat

4/08/2022 21:17

| Szerző: Klubrádió

A magyar miniszterelnök Dallasban az amerikai konzervatívok legfontosabb találkozóján, a CPAC konferencián tanácsokat adott az amerikai konzervatívoknak a migrációval, a "baloldallal" és Soros Györggyel szemben. Összefogást ajánlott nekik, és azt várja, hogy egyszerre győzzenek a nagy 2024-es választásokon: az amerikai elnökválasztáson és az európai parlamenti választáson.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök angol nyelvű dallasi beszédét azzal kezdte, hogy Texas állam a magányos csillag Amerikában, ahogy Magyarország szerinte Európa magányos csillaga. 

Régimódi szabadságharcosnak nevezte magát, majd azon ironizált, hogy az általa fake newsnak nevezet médiában mostani beszéde másnapján majd úgy emlegetik, mint "szélsőjobboldali, rasszista erős ember, Putyin trójai falova". Megismételte, hogy a magyar kormány zéró toleranciát vall a rasszizmussal és antiszemitizmussal szemben, aki pedig mást állít, az szerinte „idióta”.

A magyar miniszterelnök szerint a konzervatívoknak össze kell fogniuk a liberálisok, a migráció és Soros György ellen, akit megint Gyuri bácsinak nevezett. Sikertörténetként adta elő a magyar kormány által meghozott intézkedéseket a bevándorlás ellen, a családpolitika terén és az adóügyekben is.

Mint ahogy tusványosi beszéde után többször, a rasszizmus vádját megint visszautasította, és a kereszténységére hivatkozott, ahogy már korábban is, amikor azzal érvelt, hite kizárja az emberek közötti efféle különbségtételt. Hangsúlyozta viszont, hogy Magyarország meg akarja őrizni keresztény örökségét, és nem akar migrációt. Szerinte a magyarok Dávidként állnak szemben a woke Góliáttal.

Beszélt az orosz-ukrán háborúról is, azt mondta, szolidáris a kormány Ukrajnával, viszont úgy látja, a "globalisták" a fegyveres harcok elnyújtásában érdekeltek, Magyarország pedig a békében, de azt csak az erős vezetők, az amerikai és az orosz elnök érhetik el.

Végül Orbán kitért arra, hogy szerinte míg a 20. században a Nyugat legyőzte a náci Németországot és a Szovjetuniót, addig most saját magával harcol. Hangsúlyozta, a következő amerikai elnökválasztás és  az európai parlamenti választás ugyanabban az évben, 2024-ben lesznek, és mivel ezen a két fronton dől el a világ jövőjének sorsa, a két kontinens konzervatívjainak "össze kell hangolniuk a csapataik mozgását". Azzal biztatta a közönségét, hogy vegyék vissza a washingtoni intézményeket, ahogy nekik is vissza kell venniük a brüsszelieket.

Majd azzal fejezte be: "a globalisták mehetnek a pokolba, én Texasba jöttem".

(forrás: Népszava)