„Klubrádió
A lényeg

Egy férfit azzal gyanúsít a rendőrség, hogy rájuk támadt a Margit hídon

13/07/2022 08:03

Kedden este kiszorította a rendőrség a Margit hídon tüntetőket, és egy résztvevő ellen feljelentést tettek. A rendőrök azt állítják, hogy a letartóztatott férfi fejbe rúgott egy rendőrt, amikor este nyolc óra körül a rendőrök elkezdték kiszorítani a Margit hídról.

Ellepték a Margit hidat a kata tervezett módosítása ellen ti
 

 
Budapest, 2022. július 12. A kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) tervezett módosítása ellen tiltakozók a Parlament előtt tartott demonstrációról átvonultak a Margit hídra 2022. július 12-én. MTI/Bruzák Noémi
Fotó: Bruzák Noémi
 

A kormány hétfőn benyújtott egy törvénytervezetet, ami gyakorlatilag megszünteti a kata-típusú adózási formát, ezzel több százezer kisvállalkozót lehetetlenítenek el, ráadásul az adóemelést év közben, szeptembertől hajtja végre a kormány. A múlt héten Orbánék még azt ígérték az EU-nak, hogy megszüntetik azt a gyakorlatot, hogy társadalmi egyeztetések nélkül, villámgyorsan változtatnak, hoznak törvényeket, ehhez képest Semjén Zsolt javaslatára a benyújtáshoz képest 24 órával a parlament Fidesz-KDNP-többsége már el is fogadta a javaslatot.

A Telexnek a rendőrség azt írta, hogy „az egyik rendőrt két alkalommal fejen rúgta, egy másiknak az egyenruháját rángatta, és őt is megpróbálta megrúgni. Közben belekapaszkodott a rendőr póttárat tartó tokjába, majd a kieső tárat felvette és arrébb dobta”.

A férfival szemben testi kényszert és bilincset alkalmaztak, majd előállították a BRFK II. Kerületi Rendőrkapitányságra. Hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentést tettek ellene az ügyészségen.​