„Klubrádió
A lényeg

"Bezárja" a fehérvári stadiont a fideszes polgármester

12/10/2022 08:31

A brutálisan megnőtt energiaköltségek miatt és a csőd elkerülése érdekében másfél hónapra "bezárja" Székesfehérvár stadionját Cser-Palkovics András fideszes polgármester. A polgármester előterjesztése szerint november 14-től december 31-ig (ebben az időszakban zajlik majd a futball-világbajnokság Katarban) a Mol Aréna Sóstó létesítmény-üzemeltetését kizárólag a jelentősebb műszaki károk megelőzéséhez szükséges szinten biztosítanák, a centerpálya füvének fűtését és világítását felfüggesztenék.

A Kisvárda elleni, november 13-án lejátszott mérkőzés után tehát a stadiont nem fogják fűteni, de a januári folytatás sem egyértelmű. Cser-Palkovics rendkívüli bejelentkezésében azt mondta, „az nem fog menni, hogy miközben szinte szó szerint a lét a tét, legyen olyan sportszövetség, amelyik villanyvilágítás mellett akar januárban bajnoki mérkőzéseket játszatni a csapatokkal, gázzal fűtött pályákon. Ez ma elviselhetetlen teher az országnak, vállalhatatlan a településeknek és a kluboknak”.

Emellett az uszodákat is bezárják, a Csitáry G. Emil Uszodát 2022. október 31-től 2023. április 30-ig, míg a Köfém Tanuszodát 2023. szeptember 30-ig tartanák zárva, írja a Hvg.hu.