„Klubrádió
A lényeg

Székesfehérvár fideszes polgármestere is félti városát a rezsiáraktól

30/08/2022 07:55

| Szerző: Klubrádió

"Az emberek életének mindennapi, legfontosabb környezete az a település, ahol családjukkal élnek. Ha van azonban valami, amit Európában ma közvetlenül óriási veszély és válság fenyeget, az éppen a települések, a falvak és a városok világa, a helyi közszolgáltatások biztosítása" – írja a Facebookon Cser-Palkovics András, Székesfehérvár vezetője.

"Van, ahol azt halljuk, hogy lekapcsolják vagy korlátozzák a közvilágítást, bezárják az uszodákat, a sportlétesítményeket, a színházakat, lemondják a rendezvényeket, villogóra állítják a közlekedési lámpákat. Van, ahol nincs gáz a távfűtéshez, amott megduplázzák az árát. Félek, hogy ezek az európai példák csak a válság kezdetét jelzik, az első dominók, amiből azonban általános, szinte minden települést érintő döntéskényszer is lehet. Hazánkban is" – írja a polgármester.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy az önkormányzatok "már ajánlatot sem kapnak az energiaszektortól a villamosenergia, valamint a gáz beszerzésére kiírt pályázatokon. Ha pedig kapunk is ajánlatot, akkor a tavalyi árhoz képest sokszoros, immáron szinte TÍZSZERES ÁRON!! Ez pedig egész egyszerűen egyre több területen kifizethetetlen" - írja Cser-Palkovics, aki ígéri, hogy a város mindent megtesz, hogy legalább az alapvető (törvényileg kötelező) helyi közszolgáltatásokat és a munkahelyeket biztosítani tudják: "Ennek érdekében nincsen tabu. Minden, a működőképesség fenntartásához szükséges intézkedést készek vagyunk meghozni! A városvezetés, az önkormányzati intézmények, valamint a vállalataink vezetői azon dolgoznak, hogy a helyzet kezelhető maradjon."