„Köszönjük,
A lényeg

Bencsik András azért drukkol az oroszoknak, hogy végre süssön már ki a nap

13/02/2023 11:07

| Szerző: Klubrádió

„Én nem találkoztam olyan emberrel ebben az országban, aki ha vesz egy mély lélegzetet (...) nem mondja azt ki, hogy igen, ő az oroszoknak drukkol” - jelentette ki a Demokrata főszerkesztője a Hír TV Sajtóklub című műsorának vasárnap esti adásában a Népszava összefoglalója szerint.   

Bencsik András azt hangoztatta, sajnáljuk az áldozatokat, minden hozzánk érkező, Ukrajnából jövő menekültet befogadunk és segítünk rajta, de, mint fogalmazott: „igen, én is az oroszoknak drukkolok, de nem azért, mert oroszpárti vagyok”.

Mindezt azzal indokolta, hogy az Európai Unióban úgy fogadják „ezt a pulóveres, pólós színművészt” (Volodimir Zelenszkij elnököt), mint ha egy államférfi lenne, miközben mindnyájan tudják a „szőke nővel” (itt Ursula von der Leyenre, az Európai Bizottság elnökére célzott - a szerk.), hogy ez a „szerencsétlen” csak egy „figurát” alakít. Mindezt „embertelen, mocskos hazugságnak”, valamint „szélhámoskodásnak” titulálta. 

 
Bencsik András
Facebook/Bencsik András
 

Bencsik szerint Ukrajnát semmilyen körülmények között nem lehet befogadni az Európai Unióba, mert egy „csődtömeg”, a jogállamiság legalacsonyabb kritériumának sem felel meg. Ettől még lehet sajnálni az ukrán népet, az nem nagyon sajnál bennünket, de ettől még mindig lehetünk roppant empatikusak - jegyezte meg.  A kormánypropagandista szerint Magyarország lassan-lassan Európa utolsó olyan országa lesz, ahol erről szabadon lehet beszélni. 

„Azért drukkolunk (az oroszoknak), hogy ennek a pokoli hazugsággépezetnek legyen már vége, hogy egyszer süssön ki a nap, és mondjuk ki, hogy a fehér-fehér, a fekete, fekete, Zelenszkij egy bohóc”- fejtegette.

Legyen vége, de ne Amerika győzzön (...) Európa ébredjen már végre fel, mert miközben Európa tönkreteszi magát, még mindig lihegve nyalja Amerika fenekét. Annyira elegem van ebből, hogy meg lehet ettől veszni”- zárta veretes eszmefuttatását Bencsik András, az egykori Népszabadság hajdani Pártélet rovatának főmunkatársa.