„Klubrádió
A lényeg

Bencsik András: Orbán, a magyar Messi

20/12/2022 09:31

| Szerző: Klubrádió

A miniszterelnök legújabb beszédeit tartalmazó könyvet is reklámozó fotóhoz Bencsik András azt írta, Orbán őt Lionel Messire emlékezteti.

"Igazi karácsonyi olvasmány" felütéssel tett közzé posztot a kormányközeli Magyar Demokrata főszerkesztője. Bencsik András azután érezte szükségét megnyilvánulni, hogy a miniszterelnök is posztolt az argentin vb-győzelemről Katarban.

Bencsik a karácsonyi hangulatú fotó felett arról elmélkedik, hogy Orbán őt Lionel Messire emlékezteti.

A fotón egy kandalló előtt olvasgatja kiadója, a Demokrata által megjelentetett Csillagfordulás című, Orbán Viktor 2021-22-es beszédeit tartalmazó könyvet.

Részben ehhez kapcsolódik, hogy a miniszterelnök megnyilvánulását követően sorra jelennek meg az engedelmes egyetértő posztok. Előbb Németh Szilárd a dél-amerikai csapatról írt, hogy "fehér, keresztény, európai értékeket képviselő ország lett a világbajnok", majd a hivatali vesztegetés elfogadásával és más bűncselekményekkel vádolt Boldog István is keresztény győzelemről beszélt. Igaz, esetében nagyobb a zavar, hiszen úgy fogalmazott: "Egy keresztény csapat legyőzött egy afrikait és világbajnok lett". Nehéz nem faji előítéletekre gondolni annak tükrében, hogy az argentinok ellenfele a francia válogatott volt.