„Klubrádió
A lényeg

Bencsik András: Hol van itt az orosz agresszió?

19/01/2023 17:29

| Szerző: Klubrádió

A Demokrata című lap lovagkereszttel kitüntetett főszerkesztője reagált Olaf Scholz német kancellár Foreign Affairs-ben megjelent cikkére, amelyben a szociáldemokrata politikus arról írt, hogy meg kell állítani Oroszország revansista imperializmusát, ezért kormánya első döntéseként csaknem 100 milliárdos alapot hozott létre a német hadsereg fejlesztésére. Scholz azt is megjegyezte: „A németek az ukránok oldalán állnak, miközben megvédik magukat az orosz agresszióval szemben.”

Bencsik András (aki korábban arról beszélt, hogy az EU-nak hadba kellene lépnie Amerikával) felháborodott vezércikkben kérte számon, hogy miért vádolják ilyesmivel az oroszokat: „Orosz agresszió? A gázszerződéseket a németek mondták fel. Az oroszok tulajdonában álló északi tengeri gázvezetéket, mint tudjuk, az »izlandi bálnavadászok« robbantották fel... A szankciókat az unió vezette be. Hol van itt az orosz agresszió?”

A cikk további részében Bencsik az orosz elvárásoknak megfelelően csak „különleges katonai műveletnek” nevezi az Ukrajna elleni inváziót – vette észre a 444.hu.

Oroszország tavaly február 24-én támadta meg Ukrajnát. Elhíresült kvízében idézett az oroszpártinak nevezett Bencsiktől az amerikai nagykövetség is.

(Kiemelt kép: MTI/Varga György)