„Klubrádió
A lényeg

Az amerikai nagykövetség bemutatja: Kik a magyar oroszpárti politikusok?

18/10/2022 07:53

Ki mondta? - címmel kvízt tett fel az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége a Twitterre, amelyben rámutatott azokra a vezető magyar kormányzati szereplőkre, a kormány által finanszírozott kommentátorokra, akik "durva Nyugat- és Amerika-ellenes nyilatkozatokat tettek".

A nagykövetség leszögezi: "Magyarország és az Egyesült Államok szövetségesek. Az agresszió mindannyiunkat fenyeget, össze kell tartanunk, nem pedig széthúznunk!”

A közzétett videóban az orosz narratívát erősítő mondatok hangzanak el magyarul:

Mi van akkor, ha a birodalomépítési politika nyugatról keletre zajlik, és Ukrajna újabb reménybeli tartománya az Euroatlanti Birodalomnak?

Aztán felteszik a kérdést, ki mondta: Kövér László vagy Vlagyimir Putyin? Kövér László a helyes megfejtés.

Jönnek még idézetek: Az Egyesült Államok megtámadta az Európai Uniót - Bencsik Andrástól, de olvashatók orosz szempontú kommentátorok Mráz Ágoston Sámueltől, aki szerint az USA valójában a haszonélvezője a háborúnak, Semjén Zsolttól, aki az amerikai egyetemekről induló neopogány, barbár ideológiákról hadovál. És van olyan újság, amely politikai okból lejáratott egy amerikai diplomatát, aki a feleségét gyászolta, ez volt a Kontra kormánypárti propagandalap a nagykövetség szerint.