„Klubrádió
A lényeg

Bemutatták az atlétikai vb kabalaállatát: íme Youhuu, a racka juh!

11/05/2023 16:48

| Szerző: Klubrádió

A magyar kabalaállat-történelem, amely sok buktatót látott már Bol-Dogtól a tangás Vízipókon át Water Liliig és Water Laliig, most újabb fejezetéhez érkezett.

Ahogy a 444 írja, a 2023-as atlétikai világbajnokság is erős jelölttel neveztek a szervezők: csütörtökön az esemény helyszíneként szolgáló Nemzeti Atlétikai Központban bemutatták Youhuu-t, a Kárpát-medencében honos racka juhot:

A Nemzeti Atlétikai Központban helyszíni szemlét tartott a nemzetközi szövetség, amelynek vezérigazgatója, Jon Ridgeon személyesen is itt volt csütörtök délelőtt, hogy átadja az írásos engedélyt a rendezésre. Ridgeon egy kolomppal hívta elő Youhuu-t.

„Szerethető, egyedi és büszke a magyarságára, vagyis minden benne van, amit üzenni szeretnénk. Legyünk mindannyian Youhuuk, hétköznapi hősök” – összegzett Németh Balázs, az eseményt szervező cég vezérigazgatója a Telex beszámolója szerint.

Youhuu mellett a sajtótájékoztató apropója az volt, hogy 100 nap múlva kezdődik az atlétikai vébé. A sajtótájékoztatón Németh Balázs azt mondta, hogy szerinte 3 milliárd ember nézheti majd a játékokat, és legalább 1 milliárd tényleges nézőre számítanak is. 400 ezer jegyet szeretnének eladni, 203 ország sportolóinak teljesítményében lehet majd gyönyörködni – Youhuu mellett.

Atlétikai vb - Száz nappal a rajt előtt bemutatták a kabalaf
 
Németh Balázs, az M1 volt bemondója és Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár szelfizik Youhuu-val. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
 

Kabalaállat-történeti áttekintésünket a nyomasztó Bol-Dogtól a tangás Vízipókon át a csirkeszerű Fradi-sasig és Mangalaciig itt olvashatják.