„Klubrádió
A lényeg

Az MTVA-s Papp Dániel szerint a közmédiában pártatlan és objektív műsorkészítés folyik

16/11/2022 17:40

| Szerző: Klubrádió

Az ismert hírhamisító felvilágosította az EBESZ küldöttségét.

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) médiaszabadságért felelős képviselőjét és delegációját fogadta Papp Dániel, a közmédia vezetője. Az MTVA közleménye szerint Papp az intézmény Kunigunda útjai gyártóbázisán találkozott Teresa Ribeiróval, az EBESZ médiaszabadságéért felelős képviselőjével és az általa vezetett delegációval.

A Telex által idézett közlemény szerint Papp Dániel – akinek nem mellesleg pecsétes papírja van arról, hogy hírhamisító – tájékoztatást adott vendégeinek egyebek mellett az MTVA működését meghatározó követelményrendszerről, amely szerinte garantálja a hiteles és objektív műsorkészítést.

Párizs 2024 - Együttműködési megállapodást kötött a MOB
Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója. Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

A közmédia vezetője beszámolt a magyar közszolgálati médiarendszer helyzetéről és működéséről, a nemzetközi szabványoknak megfelelő, azokkal összhangban működő közszolgálati műsorgyártásról, hangsúlyozva az MTVA etikai kódexében, valamint a médiatörvényben és a közszolgálati kódexben megjelenő kiegyensúlyozottságra és pártatlanságra vonatkozó rendelkezések érvényesülésének garanciáit.

Az MTVA idén 130 milliárd forintból működik, jövőre 127,5 milliárd forintból gazdálkodhat.