„Támogassa
A lényeg

130 milliárdból gazdálkodhat jövőre a közmédia

9/12/2021 18:59

| Szerző: Klubrádió

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) évről évre rengeteg pénzt kap a működésére, és ez alól 2022 sem lesz kivétel: az Országgyűlés az alap kiadási és bevételi is főösszegét is valamivel több mint 130 milliárd forintban határozta meg.

Egyaránt kicsivel több mint 130 milliárd forintban határozta meg a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MVTA) bevételi és kiadási főösszegét az Országgyűlés – olvasható a legfrissebb Magyar Közlönyben.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) – amelynek élére Karas Monika távozásával nemrég új elnököt választottak – 47,8 milliárd forintból gazdálkodhat az újabb választási évben. A hatóságot 9 évig Koltay András jogász, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora vezetheti, miután Karas lemondott. Utóbbi végkielégítésként 41 millió forintot kapott.

A Médiatanács működési költségvetésének 2022-es bevételi főösszegét 695 millió forintban, míg a Médiatanács kezelésében lévő előirányzatok bevételi főösszegét 1,9 milliárd forintban határozták meg.

Ahogy a hvg.hu felidézi, Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója egy korábbi interjúban azt mondta: azt szeretné, hogy legyen egyfajta státuszszimbólum a közmédiánál dolgozni.

(Kiemelt kép: MTVA/Zih Zsolt)