„Klubrádió
A lényeg

"Általában tiszta a lelkiismeretem" - nyilatkozta a rendőrt leszúró férfi

14/01/2023 17:51

| Szerző: Klubrádió

A Bors egyik újságírója bejutott abba a kórházba, ahol a rendőrgyilkossággal vádolt férfit ápolják jelenleg is. A lábon lőtt férfi magánál van és közölte: általában tiszta a lelkiismerete.

Bár nagy a rendőri készültség a kórházban, ahol a csütörtök esti rendőrgyilkosság elkövetőjét ápolják, miután lábon lőtték elfogása során, a Bors egyik újságírója kapcsolatba tudott lépni vele. A rendőrség szerint a zsurnaliszta a kórházi folyosóról kiabálva beszélt az elkövetővel, miután nem tudott bejutni a kórterembe. A tudósítót a rendőrök a bejutási kísérlet után igazoltatták és elküldték a helyszínről. A gyanúsítottat továbbra is elzárják a média elől.

Az elkövető  férfi még mindig nem tett vallomást, de a rendőrségi eljárás ellen panaszt tett. Az ügyészség szombaton közölte, hogy a támadó büntetett előéletű, éppen a próbaidejét töltötte a garázdaság és testi sértés miatt rá kiszabott felfüggesztett börtönbüntetése miatt, amikor a támadás történt csütörtökön este. Az első hírek szerint hangokat hallott a fejében ezért tört be a lakásba, ahová az ott lakók kihívták a rendőröket, akikre a gyanúsított késsel támadt, amikor meg akarták bilincselni.

A támadás során Baumann Péter 30 éves főtörzsőrmester életét vesztette, a rendőrség hősi halottjának tekinti.